OM OSS

Om oss


Historik

Styrkefabriken drivs av Emma Svärd och Joakim Wång som bor i Gnesta tillsammans med sina två barn.

Emmas pappa var med och startade Gnestas första gym och därmed har stor del av tiden under hennes uppväxt ägnats just där. Styrketräning har varit ett stort intresse för Emma sedan tonåren och när hon träffade Joakim fick hon upp ögonen för bänkpress. Joakim har sysslat med diverse sporter under sin uppväxt och vid 25 års ålder började han styrketräna seriöst. Bänkpress var något som intresserade Joakim extra mycket och år 2012 började han tävla i klassisk bänkpress. Strax efter att Emma och Joakims andra barn var fött ville Emma komma igång med träningen igen och började även hon tävla i klassisk bänkpress.

Joakim började så småningom intressera sig för utrustad bänkpress och sedan år 2015 tävlar han för Katrineholm Atletklubb. År 2017 vann han ett SM-guld i viktklass -83 kg med ett lyft på 245 kg, samt ett lag-SM-guld tillsammans med Katrineholms Atletklubb. Året efter SM guld i 93 kg klassen samt ett EM Brons.


360 kvm öppen planlösning

Styrkefabriken ligger på Industrigatan 8 i Gnesta i den f.d. Gamla Tvålfabriken. Det tar endast 10 minuter att gå från pendeltåget.

Lokalen bjuder på en rymlig träningsyta på 360 kvm med öppen planlösning på markplan. Styrkefabriken är ett varmt, personligt gym med många olika möjligheter till träning och utveckling.


Gnestas enda crossfitutrustade gym

Styrkefabriken är Gnestas enda crossfitutrustade gym med crossfitrigg för exempelvis armgång, chins, knäböj. Vi har även en muscle up-stång, battlerope, teknikstänger,  släde mm.

Vi erbjuder såklart även vanlig styrketräning i vår maskinpark av det svenska kvalitetsmärket GymLeco, professionell utrustning för styrkelyftsträning och konditionsmaskiner såsom stakmaskin, cyklar, roddmaskiner, löpband och crosstrainer.

Träningskurser anordnas med jämna mellanrum, exempelvis bänkpresskurs, knäböjskurs, CrossFitkurser med olika teman o.s.v.


Barnrum

Vi vill att alla ska kunna ha möjligheten att träna hos oss och därför har vi ett barnrum som passar både stora och små. Här finns leksaker, spel, TV, filmer, ritmaterial, pussel m.m. Även ett litet kök med micro för att värma barnmat finns att tillgå. Tänk på att du som förälder ansvarar för ditt barn under hela er vistelse hos oss.Ruffie, X-fit och Cirkelpass

Varje vecka hålls gemensamma träningspass i form av Ruffie tillsammans med Peter Gullerström, X-fit med Sofia Arman och Cirkelpass tillsammans med Emma Svärd eller Alexander Larsson. Passen ingår i alla träningskort!


Ruffie kombinerar brottning, kampsportsinfluenser och roliga fysövningar. Genom kamp-, par- och individuella övningar tränar vi vår kondition, koordination och styrka. Hjärta och kämparglöd är allt som behövs!


I X-fit inspireras vi av crossfitvärlden och kör tillsammans igenom en WOD. Det är ett intensivt pass som kombinerar styrka, kondition och rörlighet. Vi fokuserar på grundrörelser som lyft, kast, drag och hopp. Som belastning används både vår egen kropp och redskap. Alla övningar anpassas utifrån styrka och nivå, så att alla kan utmanas och utvecklas i sin träning.


Cirkelpasset ger både styrka och kondition. Vi delar upp oss i x antal träningsstationer som vi sedan växlar mellan under tid. Du väljer själv vilken intensitvitet du vill arbeta i på stationerna efter dina egna förutsättningar. OBS! Cirkelpasset startar under mitten av januari 2018.


MammaMage

Styrkefabriken har en MammaMage-instruktör vid namn Erica Danielsson. Erica genomför konsultationer av nyblivna mammor och ger dem en rätt träningsstart efter deras egna förutsättningar.


Styrkefabrikens värdegrunder

- Alla är välkomna och önskade

- Vi hälsar på alla

- Vi hjälper och lär av varandra

- Tillsammans skapar vi träningsglädje, gemenskap och välmående

- Vi tror på jämställdhet och allas lika värde

- Alla får vara med och delta efter egna förutsättningar

- Vi respekterar och visar hänsyn till varandraVarmt välkommen in i gemenskapen!
www.styrkefabriken.se - info@styrkefabriken.se - Org- 559109-5442Industrigatan 8

64635 Gnesta Copyright @ All Rights Reserved